torsdag den 2. september 2010

at lægge næse til

slikforretning i Covent Garden.
efter lukketid.

det seneste år har jeg opdaget noget, jeg tror måske er et nyere koncept. eller også er det bare mig, der har fået briller.
både i San Diego og i London har jeg været på besøg i ret hyggelige forretninger, der personliggører sæber, hudplejeprodukter osv til dig. på det duftmolekylære plan. mens du venter.
jeg kommer ret hurtigt ud af sådan en forretning igen, hvis sæbeduftene lægger sig i fede lag på min tunge. sådan er det med smag.

nogle synes, at dufte er helt vildt fjollede. andre synes, at dufte kan være helt formidabelt livsbegejstrende.
uanset hvad. dufte er sjældent ligegyldige.

dufte i den rimeligt diskrete fremtoning jeg har valgt, er jo givetvis mest interessant i det øjeblik, du påfører dig dit hudplejeprodukt. det må gerne være en ahhh-stund.

og det er jo lige en af de ting, jeg synes, er så dejligt ved Farmers Market. her kan jeg invitere alle til at stikke næsen i krukkerne og iøvrigt lege lidt med indholdet.
og derefter kan jeg måske vriste en snak ud af dig om hvad du synes om mine sammensætninger af forskellige duft- og æteriske olier i din næse.
det er så inspirerende. (og heldigvis også bekræftende).

du og din eventuelle næse er velkommen på lørdag i smøgen i Jægersborggade på Nørrebro mellem kl 10-14. og alle de øvrige lørdage i september.

jeg glæder mig til at se jer begge to.

4 kommentarer:

 1. Altsaa de dersens "saebe" forretninger jeg tror du hentyder til, de burde komme med en "health warning" for for HULEN, hvor de hoermer! En "subtle" duft er saa meget smukkere.

  SvarSlet
 2. Normalt foretrækker jeg en afdæmpet duft, men indimellem kan jeg faktisk godt lide at fyre en ornlig syg badebombe af. Jeg kan bedst lide duftblandinger af ætheriske olier, fremfor syntetisk parfume.

  Jeg holder mig dog fra de fysiske sæbeforretninger, for så megen koncentreret duft på et sted er ikke til at holde ud. Heldigvis kan man shoppe online!

  Og så skal man jo ikke glemme, at tilsætning af ætherisk olie som regel ikke kun handler om at fjolle i næseborerne, men også om planternes medicinske/plejende egenskaber i hudplejen.

  SvarSlet
 3. jah, Tina. når vi nu lægger den diplomatiske hat på hylden et øjeblik, så hørmer de, de sæbebutikker, også i min næse. helt vildtvulgært.
  men, som du fremhæver, Henriette, er det jo også summen af sæber, der skaber duftbombardementet.

  og tak fordi du fremhæver de æteriske oliers helende og plejende egenskaber - den skal man heller ikke kimse af.

  men. deres duftegenskaber i vores næse er jo afgørende for, om vi vælger at bruge den pågældende creme.
  æterisk rosmarinolie og ditto enebær dufter f.eks. dejligt (synes jeg) i en helende salve.
  men saftsuseme ikke i en ansigtscreme (synes jeg).

  SvarSlet
 4. 有馬記念 2010を徹底予想!気になる枠順やオッズ情報はもちろん、今年は確実に当てにいきます

  SvarSlet